Vágólapra másolva!
Úgy érzi, a koccanás ellenére sportszerű volt a küzdelmük, de bevallja, hogy nem élvezte igazán, mert végül ő húzta a rövidebbet.

Felipe Massa nem mérges Lewis Hamiltonra, akit hajszál híján sikerült megelőznie a Brit Nagydíj utolsó körében, de mivel összekoccantak, csak 24 ezredmásodperccel mögötte szelte át a célvonalat.

A páros a verseny végén a negyedik helyért küzdött, miután Massa hét kör alatt 14 másodpercet hozott a benzinnel spóroló Hamiltonon. A britre az utolsó körben rászóltak a rádión, hogy ismét rendesen nyomhatja a gázt, Massa azonban kívülről így is beszúrt mellé az egyik féktávon, s már félig előtte volt, amikor a hideg fékekkel bajlódó Hamilton megcsúszott, és meglökte Ferrariját.

"Hát, erről nem sokat mondhatok" - vonta meg a vállát Massa. "Az utolsó (előtti) kanyarnál közel voltam Lewishoz. Ő belülre húzódott, én kívülre. Igyekeztem csak utána fékezni, és egy kicsit előtte kezdtem befordulni, amikor nekem koccant. De véleményem szerint nem tett semmi rosszat."

"Aztán az utolsó kanyarban teljesen lesodródtam az ívről, korrigálnom kellett, így ő be tudott bújni mellém a belső ívre. Az ő autója alatt jobb volt a tapadás, és nem tudom, pontosan mennyivel, de sikerült éppen előttem célba érnie."

Massa hozzátette, hogy örül csapattársa, Fernando Alonso idei első győzelmének. Arra a kérdésre viszont, hogy élvezte-e a csatát Hamiltonnal, azt válaszolta: "Hát nem, mert mögötte értem célba, de nektek, srácok, biztosan izgalmas volt nézni. Az ember azonban mindig szeretne előrébb végezni."