Vágólapra másolva!
A Force India újonca úgy érzi, csak kis részben köszönheti a szerencsének az első hazai versenyén megszerzett 6. rajtpozíciót. A csapatánál nem győzik dicsérni.

A Force Indiánál élete első forma-1-es évadát töltő Paul di Resta előzetesen élete legfontosabb versenyének nevezte a Brit Nagydíjat, és eddig nem is okozott csalódást szurkolóinak: a szenzációs 6. helyet szerezte meg az időmérőn.

"Nagyon örülök a mai eredménynek. Remek érzés, hogy az első Brit Nagydíjamon a hatodik rajtpozícióból indulhatok" - lelkendezett a kvalifikáció után.

A Q3 végén eleredő eső ugyan némileg a kezére játszott, véleménye szerint azonban nemcsak ennek köszönheti a kiváló eredményt. "Az autónk mindegyik edzésen erősnek bizonyult, még tegnap, esőben is nagyon kényelmesen éreztük magunkat. Talán egy kis szerencse is segített a Q3 végén, amikor újra eleredt az eső, de szerintem a legrosszabb esetben is nyolcadik lehettem volna" - mondta.

A csapatnál nem győzték dicsérni a versenyzőt, aki idén már hetedszerre győzte le a tapasztalt Adrian Sutilt az időmérőn, és egyúttal a Force India idei legjobb rajtpozícióját szerezte meg. "Nagyon büszke vagyok Paul mai teljesítményére" - mondta Vijay Mallya csapatfőnök. "Hihetetlen magabiztossággal érkezett ide, és kiváló teljesítményt nyújtott."