Vágólapra másolva!
Hiába hozott új fejlesztéseket a McLaren Silverstone-ba, Button 1,3 másodperccel lemaradva lett ötödik az időmérőn. Lewis Hamilton először használt gumin próbálkozott, majd az eső rontotta el az edzését.

Az utóbbi néhány futamhoz hasonlóan a McLaren a Brit Nagydíj időmérő edzésén is csak a harmadik leggyorsabb autónak bizonyult, Silverstone-ban ráadásul sokkal nagyobb hátránnyal zárták a kvalifikációt, mint amire számítani lehetett. Jenson Button a pole pozíciót megszerző Mark Webberhez képest majdnem másfél másodperccel lemaradva végzett az 5. helyen, Lewis Hamiltonon pedig a vártnál korábban érkező eső fogott ki, és a Q3-ban senkinél nem sikerült jobb kört teljesítenie.

"Ez nagyon meglepő" - nyilatkozta Button a tetemes hátrányról a BBC-nek. "1,3 másodperc a lemaradásunk a Ferrarihoz képest, pedig a legutóbbi időmérő edzésen nagyon közel voltunk hozzájuk. Sok fejlesztéssel érkeztünk ide, arra számítottunk, hogy még tovább faraghatjuk le a hátrányunkat. Ehhez képest mi visszaestünk, ők pedig 1,3 másodpercet nyertek."

"Egyszerűen nem értem, hogy miért kerültünk ekkora hátrányba. A srácok nagyszerű munkát végeztek, de az autó nem volt az igazi. Nem tudom, hogy van-e köze ennek a szabályváltozásokhoz" - tette hozzá Button, aki bevallotta, hogy nem futott tökéletes kört, de szerinte akkor is túl nagy lett volna a lemaradása, ha nem hibázik.

Forrás: AFP


Button legalább a rajtpozíciója miatt nem bánkódik, "viszonylag elégedett" az 5. hellyel, ellentétben csapattársával, aki csak a 10. kockából kezdheti majd meg a futamot. Hamilton autójára azokat a gumikat tették fel a Q3 elején, melyeket már az edzés első szakaszának végén is használt, ezért nem tudott gyorsabb kört futni a friss abroncsokat használó ellenfeleinél. Másodszorra már őt is új Pirellikkel küldték pályára, az egyre intenzívebb esőben azonban nem volt lehetősége rá, hogy javítson.

"Azt hiszem, esőben kell reménykednem, így holnap nagyobb sanszom lenne egy jó eredmény elérésére" - nyilatkozta a csalódott Hamilton, aki annak ellenére is bízik előzési képességeiben, hogy a brit futamon csak egy DRS-zóna áll majd a versenyzők rendelkezésére. "Úgy érzem, van néhány srác előttem, akik lassabbak lettek volna nálam, tehát mindent meg fogok tenni azért, hogy a verseny első köreiben előrébb kerüljek. Bár itt nehéz előzni..."- mondta.