Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello szerint az új diffúzorszabály nem lesz nagy hatással az élmezőny csapataira, a többiek azonban felzárkózhatnak hozzájuk. A brazil a Williams hozzállását dicséri.

A Brit Nagydíj előtt a szabályváltozások állnak a figyelem középpontjában, a hétvége legnagyobb kérdése az, hogy a diffúzorba vezetett kipufogók használatának korlátozása mennyire befolyásolja majd az erőviszonyokat. A bajnokságot nagy előnnyel vezető Red Bull ellenfelei közül többen azt remélik, hogy a szabálymódosítás véget vet az osztrák istálló dominanciájának, ám Rubens Barrichello szerint a legjobb öt csapat között nem lesz nagy változás - az eddig gyengébben teljesítő istállók viszont esélyt kaphatnak a felzárkózásra.

"Lehet, hogy valamennyit veszítenek, de szerintem a helyezéseken ez nem fog sokat változtatni" - nyilatkozta a Williams brazil versenyzője a csütörtöki sajtótájékoztatón. "A többi csapat viszont, köztük a Williams is, talán egy kicsit közelebb kerülhet hozzájuk."

"Vannak új elemek az autónkon, például az első szárny, és több különböző dolgot is kipróbálunk, ez segíthet" - mondta Barrichello, aki reméli, hogy csapata versenyképes lesz Silverstone-ban, bár szerinte sok múlik majd a változékony időjáráson. "Szeretnék bekerülni a Q3-ba, és a legjobb nyolc között célba érni" - árulta el céljait a brazil.

Forrás: AFP

Miután a Williams 2011-ben története legrosszabb idénykezdetén van túl - az első öt futamon egyik versenyző sem szerzett pontot, azóta is csak négy pontnál járnak -, Barrichello pár hónappal ezelőtt nyíltan kritizálta a csapatot, és kijelentette, hogy csak jelentős változások esetén marad az istállónál. A csapat szerkezetének átszervezése és a Renault-val kötött motorszállítói szerződés után a brazil optimistább: úgy gondolja, a Williams végre jó úton jár.

"Az utóbbi időben többször is elmentem a gyárba, beszélgettem a csapat tagjaival, nagyon jó a hozzáállásuk. Pár hónappal ezelőtt mondtam, hogy a Williamsnek össze kell szednie magát, és végre tenniük kell valamit. Most nagyon büszke vagyok rájuk" - mondta Barrichello, aki a hét elején kijelentette, most már készen áll arra, hogy a 2012-es idényre is elkötelezze magát a csapatnál.