Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke és versenyzői is elégedettek a Brit Nagydíj esős edzésein mutatott teljesítményükkel, de az majd csak száraz pályán derül ki, hogy mennyit érnek az új fejlesztéseik.

Jól sikerült a Mercedes pénteki napja Silverstone-ban: a Brit Nagydíj délelőtti szabadedzésén Michael Schumacher, a délutánin pedig Nico Rosberg végzett a 2. helyen. Mivel mindkét gyakorláson vizes pályán köröztek a versenyzők, a mai eredményeik nem sokat árulnak el az erőviszonyokról. A csapat tagjai ennek ellenére elégedettek, hiszen a körülményekhez képest hasznos munkát tudtak végezni, semmilyen probléma nem hátráltatta őket.

"Elég eredményes napunk volt ma, sokat dolgoztunk az új aerodinamikai csomaggal és kipufogóval" - nyilatkozta az edzések után a csapatfőnök, Ross Brawn. "Természetesen ilyen körülmények között nehéz megítélni a teljesítményt. Jó lett volna, ha száraz pályán tudunk futni, de azért így is hasznos volt a két edzés."

Rosberg szerint az esős körülmények között még jobb teljesítményre képes az autójuk, mint száraz pályán. "Talán vizes pályán gyorsabbak vagyunk. A Pirelli intermediate gumijai nagyon jól működtek. Az majd száraz pályán derül ki, hogy beváltak-e a fejlesztéseink, mert ma nem tudtunk minden tervezett programot elvégezni" - mondta Rosberg, akihez hasonlóan a sportigazgató, Norbert Haug is az abroncsokat dicsérte.

Schumacher elmondta, hogy a folyamatosan változó időjárás miatt nem tudták rendesen kielemezni a köridőket, azonban ő is optimistán várja a hétvége hátralevő részét. "A mai edzésből semmilyen következtetést nem vonok le, amíg holnap száraz pályán nem próbálhatjuk ki az autót. Ennek ellenére azt mondhatom, jól sikerült a silverstone-i hétvége első napja" - nyilatkozta a német, aki másfél perccel a délutáni edzés leintése előtt az élen állt, de aztán tizenegyen is megelőzték.

Forrás: Mercedes