Vágólapra másolva!
Jonathan Neale szerint a McLaren Valenciában mutatott gyengébb formája egyszeri botlás volt. A csapat új fejlesztésekkel készül a Brit Nagydíjra, de az új diffúzorszabályok hatását még nem tudják felmérni.

Bár az Európa Nagydíjon nem csak a Red Bull, hanem a Ferrari is jobb teljesítményt mutatott, mint a McLaren, a csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale állítja, hogy a valenciai forma csak kisiklás volt, és hazai pályájukon, Silverstone-ban ismét harcba szállhatnak a győzelemért.

"Nem használtuk ki maximálisan a lehetőségeinket, biztos vagyok benne, hogy csak egy botlás volt" - nyilatkozta Neale az Autosportnak az Európa Nagydíjról. -"Szerintem Valenciában alulteljesítettünk, nem tudtuk igazán jól beállítani az autót. Egy körön gyorsak voltunk, ezt szombaton megmutattuk, de az abroncsaink hamarabb elhasználódtak, mint a Ferrari vagy a Red Bull gumijai, ez csalódás volt."

Miután a futam után a negyedikként célba érő Lewis Hamilton és a hatodik Jenson Button is csalódott nyilatkozatban követelt azonnali fejlesztéseket, Neale elárulta, már megtették a megfelelő lépéseket. "Tudjuk, hogy mi volt a gyengébb szereplés oka, és már tettünk is ellene. A részletekről nyilvánvalóan nem beszélhetek, de volt mit tanulnunk Valencia után" - mondta az ügyvezető igazgató, aki annyit azért elárult, hogy a McLaren aerodinamikai fejlesztéseket is visz Silverstone-ba. Neale abban is bízik, hogy az előző két versenyhelyszíntől jelentősen eltérő tulajdonságú pályán ismét versenyképes lehet a McLaren.

Neale szerint csak az időmérőn derül majd ki, megváltoztatja-e az erőviszonyokat a Silverstone-ban életbe lépő új szabály, amely tiltja a diffúzorok szívóhatását gázelvétel közben is növelő motorvezérlést.

A szakember elmagyarázta, nem volt egyszerű feladat az MP4-26-ot az új szabályokhoz igazítani, hiszen bármely alkatrész megváltoztatása az egész autó fejlesztését befolyásolja. "El kellett törülnünk néhányat a tervezett programjaink közül, más irányban kellett folytatnunk a fejlesztéseket" - árulta el Neale, majd kijelentette, hogy a cél továbbra is a bajnoki cím megszerzése. "Még túl korán van ahhoz, hogy vereségről beszéljünk" - mondta.