Vágólapra másolva!
Úgy érzi, a Williamsnél javult a hangulat, miután újra a Renault-val kötöttek motorszállítói szerződést. A csapat is hosszabbítana a brazillal, de ő gyorsabb autót kér.

Rubens Barrichello jövőre betölti a 40. életévét, és 311 nagydíjával már régóta ő a Forma-1 történetének legrutinosabb versenyzője, de egyelőre nem áll szándékában szögre akasztani a bukósisakját. Szívesen hosszabbítana a Williamsszel, ám kizárólag akkor, ha olyan autót kap, amelyről úgy érzi, méltó a tehetségéhez.

"Most már látni némi fényt az alagút végén, csakis ennyit mondhatok. Nem azért vagyok itt, hogy meglegyen a létszám, és nem is azért, hogy körbe-körbe keringjek. Ebből elegem van" - jelentette ki Barrichello az Autosportnak. "Mindössze egy olyan autót szeretnék, mint a Brawnnál töltött idényemben, amilyet megérdemlek. A csapat kedvező helyzetben van. A helyes irányba haladunk."

Az istálló vezérigazgatója, Adam Parr megerősítette, hogy szeretné, ha Barrichello náluk folytatná a pályafutását. A Williams az idén történetének leggyengébb szezonkezdetét produkálta, amikor az első öt versenyen még pontot sem szerzett, de a brazil azóta két futamon is 9. lett. A csapat hétfőn bejelentette, hogy 2012-től ismét Renault motorokkal fog indulni a világbajnokságban, ami Barrichello szerint lélektanilag is tuningolja a Williamst.

"A Renault motornak mindene megvan, ami kell - könnyű, jól kezelhető -, ezért biztató, hogy az lesz az autónkban. Segít előremozdítani a csapatot" - mondta.

A Williams az elmúlt időszakban jelentős átszervezésbe kezdett, és Barrichello elárulta, hogy nemrég háromórás beszélgetést folytatott a csapat új főmérnökével, Mike Coughlannel, aki korábban a McLaren technikai igazgatója volt. "Nagyon nyugodt, laza srác. Mindent lejegyzett, amit mondtam neki" - jegyezte meg.