Vágólapra másolva!
A McLaren pilótája sajátos szóhasználattal fogalmazta meg a bajnoksággal kapcsolatos érzelmeit az egyik brit lapnak.

Lewis Hamilton nem csinál titkot belőle, hogy egyre elégedetlenebb helyzetével a McLarennél. Az angol pilóta unja, hogy hiába ad bele mindent, esélye sincs utolérni az éllovas Sebastian Vettelt, a nagy erőlködésben olykor túl agresszívvé is válik. Vettel már nemcsak a legfiatalabb világbajnok címét vette el Hamiltontól, valenciai sikerét követően már futamgyőzelemből is többet számlál.

Hamilton kételkedik benne, hogy jelenleg méltó helye van a sportág történelemkönyvében, fontosnak tartja, hogy többszörös világbajnokként vonuljon vissza. "Hatalmas szívás lenne, ha csak egy világbajnoki címet nyernék. Hatalmas szívás" - jelentette ki az újabban igen kemény szavakkal nyilatkozó Hamilton a Daily Expressben.

"Úgy érezném, hogy elpazaroltam sok-sok évet. Rengetegen mondják, hogy ez az egész a részvételről szól, pedig nem. Nyerni akarok, azért vagyok itt, hogy győzzek. Csak ez érdekel, ezért élek. A második hely kevésbé kiábrándító, de a harmadik, negyedik pozíció nem jó. Vettel fiatalabbként nyert vb-címet nálam, már kiütött a történelemkönyvből, remélem, futamgyőzelmek tekintetében nem lép meg túlságosan" - fejezte be nyilatkozatát Hamilton.

Forrás: AFP