Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh, a Forma-1-es csapatok szövetségének (FOTA) elnöke szerint a sorozat szempontjából szerencsésebb lenne, ha a keleti és a nyugati parton is rendeznének versenyt az Egyesült Államokban.

Nem elég egy amerikai futam a csapatok számára, legalább kettőt szeretnének - jelentette ki Martin Whitmarsh, a FOTA elnöke. 2007-ig Indianapolisban rendezték az Amerikai Nagydíjat, és jövőre ugyan visszatér az Egyesült Államokba a sorozat, de egy kiemelt fontosságú helyszín, a keleti parti New York vagy a nyugati Washington állam, esetleg Kalifornia helyett a déli Texasban versenyez a mezőny.

"Amerikának nincs szüksége ránk, nekünk viszont annál inkább Amerikára" - mondta Whitmarsh. "Meg kell hódítanunk az országot, ez egy ötéves terv: a keleti és nyugati parton is ott kell lennünk."

"Az amerikai elég nagy és fontos piac ahhoz, hogy két versenyt is rendezzünk. Semmi bajom Texasszal, remélem, hogy nagyon sikeres lesz a verseny, mi viszont a keleti és nyugati partból tudnánk kihozni a legtöbbet. Long Beach és New York környéke - ezek azok a helyek, ahol nagyon népszerű lehetne az F1."

Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke is egyetért: "A keleti és nyugati part számít igazán kereskedelmi és üzleti szempontból."