Vágólapra másolva!
A World Series by Renault magyarországi versenyhétvégéjén Fairuz Fauzy egy bemutató közben totálkárosra törte az F1-es autót -, de szerencsére maradt még egy.

A malajziai Fairuz Fauzy számára szombaton rosszul végződött néhány ártalmatlannak tűnő bemutató kör a Hungaroringen, amikor a pálya egy gyors kanyarjában, a 10-es számúban ripityára tört egy Forma-1-es Lotus Renault-t.

A World Series by Renault (WSR) magyarországi versenyhétvégéjének mindkét napján, szombaton és vasárnap is tartanak három-három, többkörös bemutatót egy tavalyi Renault R30-cal, hogy a helyszínre kilátogató közönség ízelítőt kapjon a Forma-1-es autók által nyújtott audiovizuális élményből. A 28 éves Fauzynak azonban csaknem sikerült elrontania a nézők szórakozását, amikor a röviddel azelőtt elálló esőtől még vizes pályán megcsúszott, és a balos, szárazon padlógázos törésben megpördülve nagy sebességgel a korlátnak csapódott. Az autó totálkárosra tört: több kerék és a hátsó vezetőszárny is leszakadt róla.

Forrás: AFP

Szerencsére azonban a Renault kettőt hozott a Hungaroringre, ezért a közönség vasárnap sem marad Forma-1-es bemutatókörök nélkül. Fauzy egyébként, aki alig fél órával a baleset után rajthoz állt a Formula Renault 3.5 szombati versenyén, felváltva vezeti az F1-es autót a cseh Jan Charouzzal és a kanadai Robert Wickensszel. Az utóbbi jutalmul kapta ezt a lehetőséget azért, mert a szezon felénél az egyéni összetett élén áll. A sors iróniája, hogy Fauzy kifejezetten rutinosnak számít: pályafutása során a WSR mellett többek között a brit F3-ban, a GP2-ben, az A1GP-ben is indult, tavaly pedig a Team Lotus tesztpilótájaként részt vett öt F1-es nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén..