Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzője közös edzésre érkezett a magyar vízilabda-válogatottal Budapestre, végül azonban csak a medence széléről dirigált. Ő a triatlonra esküszik, elmondása szerint kedveli a fájdalmas edzéseket.

Forrás: MTI - Illyés Tibor
Még több kép a galériában, kattintson a képre!

Jenson Button csütörtök délelőtt villámlátogatást tett Budapesten, hogy együtt eddzen a hétvégi Vodafone Kupára készülő magyar vízilabda-válogatottal, végül azonban nem merészkedett be a medencébe. Hónapok óta húzódó arcüreg-problémára hivatkozott, bár az sem kizárt, hogy egyszerűen inába szállt a bátorsága. "Ezek a srácok teljesen szétszedtek volna" - ismerte el a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában tartott sajtótájékoztatón.

A McLaren világbajnokának saját bevallása szerint kevés érzéke van a labdajátékokhoz, így inkább a medence partjáról, Kemény Dénes szövetségi kapitány szárnysegédjeként vette ki a részét a munkából. Kezdetben kicsit bátortalanul fújta a sípot, hogy megadja a ritmust a kapura lövést gyakorló játékosoknak - akik jót szórakoztak alkalmi edzőjük esetlenségén - később azonban belejött.

"Úgy vettem észre, hogy egy kicsit alacsonyabb vagyok, mint a játékosok többsége" - állapította meg a versenyző, aki ezt az edzést követő közös fotózáson is megtapasztalhatta. Láthatólag kicsit kényelmetlenül érezte magát a nála jóval magasabb pólósok gyűrűjében. A sajtótájékoztatón ülve végre nem volt ilyen látványos a különbség, így már felszabadultan beszélt kedvenc sportjairól, illetve csapatáról. "Most már a vízilabda és természetesen a magyar csapat" - érkezett a diplomatikus válasz az [origo] F1 hírek kérdésére.

Forrás: MTI - Illyés Tibor

Buttonnak egyébként nem ismeretlen a vizes közeg, szabadidejében és edzés gyanánt is gyakran triatlonozik, leginkább az úszást kedveli. "Ezt igazán élvezem, és tudom, ha eleget edzek és versenyzem, akkor jól fogok teljesíteni, anélkül viszont nem megy - ez csak rajtam múlik."

"Furcsamód élvezem az edzés okozta fájdalmat, ettől úgy érzem, hogy élek. Mindig azt szoktuk mondani, hogy a megtett út maga a jutalom - és ez pontosan így is van, az ember tudja, hogy a kemény edzésnek meglesz az eredménye" - tette hozzá. "Az egyik közeli barátom vízilabdázik is, láttam már játszani, és remélem, erre ezentúl többször is sor kerül, mivel most már jobban értem a játékot."

Nézze meg videón is Buttont és a magyar pólósokat!

A közönség csalódottságát enyhítendő arra is ígéretet tett, hogy a jövőben megpróbálja bepótolni az elmaradt edzést - talán a Magyar Nagydíj előtt -, bár Kemény Dénes figyelmeztette, ez esetben vasárnap reggel 6-kor az uszodában lenne jelenése. "Az időpont nem számít, ott leszek" - mondta a versenyző, akit ezzel láthatólag nem lehetett zavarba hozni.

Nem úgy, mint a magyar hölgyekre vonatkozó kérdéssel. Az egyik online női magazin munkatársa ugyanis arról faggatta, mit üzenne az itteni lányoknak, akik őt tartják a legjóképűbb Forma-1-es versenyzőnek.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Hát mit lehet erre mondani... most mit válaszoljak?" - nézett körbe, figyelmesen kerülve a közelben kuncogó hölgyek tekintetét. "A barátnőm jelenleg itt tartózkodik Magyarországon, valahol a közelben. Lehet, hogy valamelyik lelátón bujkál, úgyhogy jobban teszem, ha vigyázok a válasszal" - vágta ki magát.

Ez egyébként valóban így volt, a versenyző kedvese, a fehérneműmodell Jessica Michibata egy közeli wellnesshotelben töltötte az időt, amíg Button eleget tett a kötelezettségeinek. A szervezők komoly akciótervet dolgoztak ki, hogy a csinos hölgyet visszajuttassák párjához, és aztán a néhány órás villámlátogatás után együtt hagyhassák el Budapestet.