Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint Sebastian Vettel a tetemes előny birtokában sem vesz vissza a tempóból, hiszen a bajnoki címe még mindig nem garantált.

Az Európa Nagydíjon elért győzelmével Sebastian Vettel előnye 77 pontra nőtt a világbajnokságban Jenson Button és Mark Webber előtt, ezért a német számára most már nem létfontosságú, hogy minden versenyen a győzelemért járó 25 pont megszerzésére törekedjen. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban kijelentette, a konzervatív versenyzés nem Vettel stílusa.

"Mindig a futam megnyerése a célja" - idézi Hornert az Autosport. "Montrealban is a győzelemért hajtott, még az utolsó körben is küzdött érte. Tudta, hogy a DRS-zónában elöl kell maradnia, de ott nem sikerült nyernie. Mindig a 25 pont jár a fejében."

A csapatfőnök elárulta: az egész istállóban hasonló szellemiség uralkodik, a cél az, hogy minden lehetőséget kihasználjanak. "Az a célunk, hogy futamról futamra kihozzuk magunkból a lehető legjobb teljesítményt. Ezen a hétvégén a maximálisan elérhető pontszámnál csak hárommal szereztünk kevesebbet" - mondta.

Forrás: AFP

Bár amikor a valenciai verseny után a világbajnoki esélyekről kérdezték őket, Fernando Alonso és Lewis Hamilton is lemondóan nyilatkozott, Horner egyelőre nem bízza el magát. Szerinte a hátralévő tizenegy futamon még bármi megtörténhet, a következő versenytől kezdve pedig megváltozhatnak az erőviszonyok a diffúzorba vezetett kipufogó használatának korlátozása miatt. "Ki tudja, Silverstone-ban milyen hatással lesz ránk a szabályok tisztázása?" - töprengett Horner, akinek óvatossága nem alaptalan, hiszen a szakértők szerint a Red Bull különösen sokat veszíthet az új szabály miatt.