Vágólapra másolva!
Észrevette, hogy jön, de így sem tudta elkerülni az ütközést. A rajtnál egy korai felváltás miatt vesztett négy helyet.

A Renault csalódottan távozott Valenciából, miután a vártnál nagyobb gumikopás és az érthetetlenül gyenge versenytempó következtében csak Nick Heidfeld 10. helye révén sikerült összekaparniuk egy kegyelempontot. Vitalij Petrov ráadásul összekoccant a bokszból épp kihajtó Michael Schumacherrel is a 16. kör elején, pedig a tükörből látta, hogy közeledik a Mercedes.

"Úgy tűnt, nagyon gyorsan hajt ki a bokszutcából, és nem tudja lefékezni az autóját az első kanyar előtt. Szerencsére észrevettem a tükörben, hogy ott van, de így is összeértünk" - mesélte az orosz, aki szerencséjére defekt nélkül megúszta a túl közeli találkozást, míg Schumacher autójáról letört az első vezetőszárny.

Petrov már a rajtnál visszaesett a 15. helyre, mert - amint a Renault főmérnöke, Alan Permane elárulta - túl korán váltott fel, aztán ott is vergődött el a célig. A verseny vége felé a hűtővíz is szivárgott a motorjából, de ez nem okozott számára problémát. "Meglepődtem, hogy a gumik nem bizonyultak igazán tartósnak az autónkon: míg néhány vetélytársunk két kiállással tudta teljesíteni a távot, nekünk háromra volt szükségünk hozzá" - mondta. "Tudjuk, hogy az autónk itt nem volt fantasztikus, és a versenyen bebizonyosodott, hogy még sok munkánk van, mert könnyedén a legjobb tíz között kellene végeznünk."

A Renault-nak így már csupán 3 pont az előnye a Mercedesszel szemben, holott a csapatnál a héten elismerték, hogy fontosnak tartják a konstruktőri 4. helyet.