Vágólapra másolva!
A Red Bull továbbra is hibátlan az időmérőkön, Sebastian Vettel és Mark Webber az első sorból rajtolhat vasárnap, csattanós választ adva a bírálóiknak.

Csalódniuk kellett azoknak, akik arra számítottak, hogy a motorelektronikára vonatkozó szabályok módosítása után véget ér a Red Bull egyeduralma a 2011-es szezon időmérő edzésein. Az eddigi nyolc kvalifikációból nyolcat megnyerő csapat a lehető legjobb választ adta a napok óta tartó találgatásokra, ugyanis kibérelték a valenciai nagydíj első rajtsorát.

"Sokat beszéltek a szabályváltozásokról a nagydíj előtt, és a következő verseny előtt is ez lesz a helyzet" - nyilatkozta az idei hetedik pole pozícióját megszerző Sebastian Vettel. "Azonban most tényleg látható, hogy minket sem érintettek hátrányosabban az új szabályok, mint a többieket."

Vettel az első rajtkocka ellenére sem érezheti magáénak a futamgyőzelmet: a német tudja, hogy holnap kemény verseny vár rá a valenciai kikötőben. "Itt mindig nehéz a futam, a sok kanyar miatt trükkös ez a pálya" - mondta.

Forrás: Red Bull Racing

Csapattársa, a második rajtkockát megszerző Mark Webber is elégedett a helyezésével, főleg azok után, hogy a szabadedzéseken meggyűlt a baja a fékek balanszával. "Nem vezetett sima út az időmérőhöz, a srácok jó munkát végeztek, hogy kijavítsák a hibákat" - nyilatkozta az ausztrál, akit természetesen az új előírásokról is kérdeztek.

"Nem hiszem, hogy ez túl sokat számít majd" - mondta Webber a motorelektronika szombatról vasárnapra történő módosítását tiltó szabályról. "Korábban már láthattuk, hogy néha megváltoznak az erőviszonyok, de ha így történik, az nem az új szabályok miatt lesz. Ha Lewis 50 másodperces előnnyel nyer, annak nem a kipufogóra vagy a motorelektronikára vonatkozó tilalom lesz az oka."

A Red Bull párosa mögött Lewis Hamilton indulhat majd a harmadik helyről, a brit körideje azonban több mint 4 tizeddel maradt el Vettelétől.