Vágólapra másolva!
A Renault-nál folytatódnak az átszervezések, John Wickham lett az új csapatmenedzser. Eric Boullier reméli, hogy hatékonyabb felelősségmegosztással eredményesebb lehet az istálló. 

A Renault újabb lépést tett az istálló vezetőségének átszervezésében: John Wickhamet, az A1 GP korábbi operatív igazgatóját nevezték ki csapatmenedzserré.

Wickham szerződtetése nem meglepő, hiszen a csapatfőnök, Eric Boullier már tavasszal megbízta őt, hogy készítsen egy hatékonysági tanulmányt a Renault működéséről. Boullier a menedzsment tudta nélkül bízta Wickhamre a munkát, amit a csapat sportigazgatója, Steve Nielsen rossz néven vett, és önként lemondott posztjáról.

"Steve lemondott, tehát azt hiszem, ez logikus lépés volt annak érdekében, hogy új ötleteket hozzunk a csapatba, és magasabb szintre léphessünk" - nyilatkozta Boullier az Autosportnak Wickham érkezéséről.

Forrás: Lotus Renault

"John hatalmas tapasztalata hozzásegíthet ahhoz, hogy az általam kívánt eredményeket érhessük el a csapattal. Nem arról van szó, hogy lecserélünk egy sportigazgatót, hanem inkább jobban megosztjuk a felelősséget" - magyarázta.

Wickham már a hétvégi Európa Nagydíjon munkába áll a Renault-nál, de a szeptemberi Szingapúri Nagydíjig még Nielsen is a csapatnál marad. Boullier azt is elárulta, hogy az átszervezések keretében az istálló főmérnöke, Alan Permane a várakozásoknak megfelelően magasabb pozícióba lép.