Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint Lewis Hamilton jelenleg nem elérhető a Red Bull számára, azt azonban nem hajlandó elárulni a csapatfőnök, hogy miről beszélgettek a montreali paddockban.

Bár az utóbbi hetekben egyre több híresztelés kapott szárnyra azzal kapcsolatban, hogy Lewis Hamilton 2013-tól a Red Bull csapatát erősíti majd, Christian Horner kijelentette, az istállónál egyelőre nem téma a brit szerződetése.

Horner elismerte, hogy a cél általában a két legjobb versenyző megszerzése, azonban arra is utalást tett, hogy a csapat szempontjából nem biztos, hogy ideális lenne, ha Sebastian Vettel mellé Hamilton érkezne. "Szerintem a mezőny bármelyik versenyzője szívesen vezetné a Red Bull autóját" - idézi Hornert az Autosport. - "A csapat érdekeit figyelembe véve a lehető legjobb pilótapárost próbáljuk megszerezni, viszont az is fontos, hogy a versenyzők jól tudjanak csapatként együttműködni."

"Nem gondolkoztunk sokat azon, hogy működne-e, ha Lewis és Sebastian is nálunk versenyezne, mert szerintünk Lewis nem megszerezhető. Elégedettek vagyunk a jelenlegi két versenyzőnkkel" - tette hozzá.

Forrás: McLaren

A Hamilton átigazolásáról szóló találgatások azután kerültek a figyelem középpontjába, hogy a brit a Kanadai Nagydíj hétvégéjén személyesen kereste fel Hornert, és négyszemközt beszélgettek az irodájában. "Lewis montreali látogatása meglepetésként ért, de azt nem fogom elárulni, hogy miről volt szó" - mondta Horner.

Hamilton Valenciában kijelentette, amíg a McLaren olyan autót biztosít számára, mellyel esélye van harcba szállni a világbajnoki címért, nem gondolkozik csapatváltáson. "Jelenleg is nagyszerű, győzelemre képes autóm van" - nyilatkozta. "Nem gondolkozom azon, milyen lenne egy Red Bullban ülni, vagy az ő overalljukat viselni" - mondta a Press Associationnek a brit, akinek jelenlegi szerződése 2012 végén jár le, de a hírek szerint már a szerződéshosszabbításról tárgyal a McLarennel. - "Amíg versenyképesek vagyunk, semmi okom nincs arra, hogy átigazoljak."