Élő:
Vágólapra másolva!
Az 1990-es években, egy ingatlanfejlesztő cég vezetőjeként követett el csalást a vád szerint. A büntetését valamiért nem kell letöltenie.

A Hispania Racing Team tulajdonosát, José Ramón Carabantét egy cádizi bíróság börtönbüntetésre ítélte, értesült a Marca című spanyol lap. Az 59 esztendős üzletembert csalás vádjában találták bűnösnek, az 1990-es években ugyanis egy ingatlanfejlesztő cég igazgatójaként megvásárolt egy földterületet, amelyre lakóházakat kellett volna építtetnie, erre azonban nem került sor. Mivel Carabante írta alá a tervezett beruházással kapcsolatos szerződéseket, és ő felelt a pénzügyi döntésekért is, a bíróság őt találta felelősnek. A büntetését azonban - nyilvánosságra nem hozott okok miatt - nem kell letöltenie. A hétvégi Európa Nagydíj egyébként csapata, a Hispania második hazai versenyének számít.

Közben a Forma-1 egy másik szereplőjére is bírósági ügy vár: Adrian Sutil ellen a napokban hivatalosan is pert indított a Renault istálló társtulajdonosa, Eric Lux, akit még áprilisban, egy sanghaji éjszakai szórakozóhelyen vágott meg a nyakán egy törött pezsgősüveggel a Force India versenyzője. Sutil a SID német hírügynökségnek azt mondta, szeretné, ha a bíróság "az igazat derítené ki" az ügyben, és hozzátette, hogy ő is csak az újságokból értesült a perről. "Mi fog történni velem? Ugyan miért veszteném el a pilótaülésemet? Ez magánügy; a munkám az, hogy vezessek" - jelentette ki. "Jól vagyok, a feladataimra koncentrálok. Felkészültem mindenre. Csak az a furcsa, hogy ez ilyen sokáig húzódott.