Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh szerint az új motorszabályok mellett sem érné meg saját F1-es motorokat építeniük, hiszen nem térülne meg a gyártásra fordított pénz.

Miután Martin Whitmarsh márciusban úgy nyilatkozott, nem zárható ki annak a lehetősége, hogy a McLaren a jövőben saját fejlesztésű motorokkal látja el Forma-1-es autóit, az új motorszabályok tisztázása után ismét felmerült a kérdés, vajon a csapat megkísérli-e az erőforrások készítését.

A McLaren legújabb sportautója, az MP4-12C teljes mértékben saját építésű, és mivel a 2014-ben bevezetésre kerülő 1,6 literes, V6-os motorok minden F1-es csapat számára új kihívást jelentenek, a McLaren sem indulna túl nagy hátrányból a többiekhez képest. Whitmarsh szerint azonban pénzügyi szempontból nem érné meg saját fejlesztésű motorokat használni.

"A Forma-1-ben hihetetlenül nagy marketinglehetőségek vannak, de a motorok fejlesztése akkora költségekkel járna, hogy autók milliót, nem pedig ezreit kellene legyártanunk ahhoz, hogy megtérüljön a ráfordított összeg" - idézi a csapatfőnököt a motorsport.com. - "A közeljövőben a McLaren tervei között évente maximum 4500 darab közúti autó gyártása szerepel" - árulta el Whitmarsh, hangsúlyozva, hogy "nem lenne értelme" ilyen sok pénzt kiadni a saját motorok fejlesztésére.

Mások viszont úgy vélik, ha a McLaren valóban a Ferrari üzleti modelljét szeretné követni - ahogy Ron Dennis tavaly nyíltan el is ismerte -, azaz hiteles sportkocsi gyártóvá akar válni, idővel muszáj lesz házon belül fejlesztenie a motorokat.