Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh reméli, hogy a motorelektronika átállítását az időmérő és a verseny között tiltó szabály hozzásegíti csapatát a Red Bull legyőzéséhez.

A diffúzorba vezetett kipufogók használatának korlátozása után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a hét elején újabb szabályváltozásról értesítette a csapatokat. A hétvégi Európai Nagydíjtól kezdve tilos lesz módosítani a motorelektronika beállításait az időmérő edzés és a verseny között.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh abban bízik, hogy az új szabály visszavetheti a bajnokságot fölényesen vezető Red Bull csapatát. Az idei szezonban az osztrák istálló autói látványosan gyorsabbak az időmérőn, mint a versenyen, és sokak szerint a motorelektronikával való trükközés segített a szombaton látott köridők elérésében.

"Ezen a hétvégén életbe lép néhány változtatás, az FIA szigorít a parc fermére vonatkozó szabályokon. A versenyt is ugyanazzal az autóval kell majd teljesíteni, amelyet az időmérőn használtunk" - nyilatozta Whitmarsh az Autosportnak. - "Ezek alapján bizakodhatunk."

A csapatfőnök a 2014-ben bemutatkozó új motorokkal kapcsolatos döntéssel is elégedett. Mint elmondta, a szerdai megbeszélésen az összes autógyártó támogatta az 1, 6 literes, V6-os motorok bevezetését, így elhárult annak a veszélye, hogy egyes motorszállítók hátat fordítanak a Forma-1-nek.

"Az F1 érdekében remélem, hogy a jövőben más autógyártók is elég érdekesnek, ösztönzőnek találják majd az új szabályokat, és úgy döntenek, beszállnak a Forma-1-be" - mondta Whitmarsh.