Vágólapra másolva!
Nem fogadták el a Renault istállót szponzoráló Group Lotus fellebbezési kérelmét, így a rivális Team Lotus névhasználati joga megmarad.

Forrás: AFP
Megtarthatják a névhasználati jogot

A Team Lotus tulajdonosa és főnöke, Tony Fernandes a Twitteren jelentette be, hogy elhárult a csapat nevének használatával kapcsolatos végső veszély is, amikor egy londoni bíróság visszautasította a rivális Group Lotus fellebbezési kérelmét a május 27-én született, elsőfokú ítélet ellen. "Nagy nap volt ez a Team Lotus számára a bíróságon. Az eljárási költségeinket is visszatérítik. (Peter) Smith bíró elutasította a fellebbezést" - írta Fernandes.

A malajziai Proton autógyár tulajdonában lévő Group Lotus, a Lotus Renault szponzora megpróbálta megfosztani Fernandes csapatát a "Team Lotus" név használati jogától. A májusi tárgyalás után mindkét fél győztesnek kiáltotta ki magát, a Group Lotus mégis fellebbezést nyújtott be a döntés ellen.

A Team Lotus közben folyamatosan fejlődik: az elmúlt néhány hónapban felvásárolta a brit sportkocsi-manufaktúrát, a Caterhamet, szponzori szerződést kötött a General Electrickel, és megállapodott a Williams egyik szélcsatornájának használatáról is.