Vágólapra másolva!
A Hongkongi Autószövetség elnöke, Wesley Wan úgy nyilatkozott, hogy szívesen rendeznének versenyt egy utcai pályán. A Kínához tartozó különleges igazgatású terület mellett Argentína és Mexikó is bekerülne a versenynaptárba.

Forrás: Red Bull
Alguersuari egy tavalyi Red Bull-lal parádézott Hongkongban

A hongkongi versennyel kapcsolatos spekulációk a múlt hétvégén erősödtek fel, amikor a Toro Rosso istálló utcai parádét szervezett Jaime Alguersuarival Hongkongban.

"Ez az első lépés, hogy elnyerjük az emberek támogatását" - mondta Wesley Wan a South China Morning Post napilapnak.

"Növelni akarjuk a Forma-1 ismertségét azzal, hogy idehoztuk ezt az élő show-t, és reméljük, ezzel hozzájárulunk, hogy egy napon Hongkong is a házigazdája legyen egy versenynek."

"Az álmom az, hogy Hongkong Szingapúrhoz, Malajziához és Kínához hasonlóan egy állomás legyen a versenynaptárban. Ha Monte-Carlónak és Szingapúrnak lehet, nekünk miért ne lehetne utcai pályánk?- nyilatkozta Wan.

Az elnök azt is elárulta, hogy 1997-ben, amikor Hongkong még Nagy-Britanniához tartozott, már pályáztak a rendezésre, de nem jártak sikerrel.

Forrás: Red Bull

Hongkonghoz hasonlóan Argentína és Mexikó is szeretne bekerülni a versenynaptárba. Argentínában most épül egy versenypálya Zaratéban, Buenos Airestől nem messze. Charlie Whiting, az FIA biztonsági küldöttje pedig nemrég Mexikóban járt az Autodromo Hermanos Rodriguez versenypályán, ahol tanácsokat adott a pálya átalakítására, hogy az megfeleljen a Forma-1 előírásainak.