Vágólapra másolva!
A Red Bull autóiban továbbra sem működik megbízhatóan a KERS, Christian Horner azonban bízik benne, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően Valenciában már javul a helyzet.

Annak ellenére, hogy a Red Bull nagy előnnyel vezeti a világbajnokságot, és Sebastian Vettel az eddigi hét nagydíjból ötöt megnyert, az utolsó néhány verseny alapján az ellenfelek versenytempója egyre nagyobb veszélyt jelent rájuk. A csapatnál így mindent megtesznek annak érdekében, hogy tovább javítsanak az autó teljesítményén. Az egyik legnagyobb problémát a továbbra is megbízhatatlan KERS-rendszer jelenti számukra.

Kanadában Mark Webber egy kört sem tudott megtenni az eszköz meghibásodása miatt a szombati szabadedzésen, és az időmérőt is KERS nélkül kellett teljesítenie. A Red Bullnál eddig szinte minden versenyhétvégén hasonló problémák jelentkeztek, a csapatfőnök, Christian Horner azonban bízik benne, hogy a következő futamra tervezett változtatásoknak köszönhetően sikerül elkerülni az újabb meghibásodásokat.

"Még mindig nagyon keményen dolgozunk a KERS-en" - idézi Hornert az ITV.com. - "Egyre jobban működik, és a következő futam előtt olyan módosításokat végzünk el, melyek jelentősen javítanak majd rajta "

"A két hónappal ezelőtti helyzethez képest már az is előrelépés, hogy az egész verseny alatt tudjuk használni a rendszert" - tette hozzá Horner arra utalva, hogy a szezon elején a futam bizonyos szakaszaiban elővigyázatosságból mellőzték a KERS használatát.

Forrás: Red Bull