Vágólapra másolva!
Véletlenül a Red Bull technikai igazgatójának is régóta ugyanez a szokása. Szerinte a tavalyi világbajnok figyelemreméltóan érett a korához képest.

Adrian Newey nem bánja, hogy Sebastian Vettel évek óta elkereszteli a versenyautóit, olyan pajzán neveket adva nekik, mint "Kinky Kylie", "Luscious Liz", "Randy Mandy" vagy "Kate's Dirty Sister."

"Nekem tetszik ez a hagyomány, mert a saját autóimnak és motorjaimnak én magam is mindig adtam neveket" - mondta Newey a formula1.com-nak. "Az első motorkerékpáromat Hermesnek hívták, a jelenlegi autómat, a GT40-et Montynak, a Ferrarimat Brunónak neveztem el, és így tovább." A Red Bull technikai igazgatója nevetve hozzátette, hogy "mindig férfiak neveit választom. Megbízhatóbbak, mint a nők!"

Newey ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a 23 éves Vettel a bohókás szokás ellenére különlegesen érett a korához képest. "Nagyon gyakran voltam tanúja, hogy egy versenyzőnek fejébe száll, amikor az ismeretlenségből kiemelkedve hirtelen óriási sztár lesz. Ilyenkor elveszti a talajt a lába alól, és elszalad vele a ló" - mondta Newey. "De Sebastian figyelemreméltóan szerény. Valójában nagyra értékeli a magánéletet, és egyáltalán nem érdekli a hírnév."

"Rengeteget gondolkodik azon, amit csinál, és nagyon ritkán követi el kétszer ugyanazt a hibát. Közben rengeteget dolgozik. Esténként mindig a paddockban marad, hogy beszélgessen a mérnökökkel, áttanulmányozza az adatokat, és átgondolja, mit csinált az autójában ülve. Ez szerintem olyasmi, ami minden nagy versenyzőben közös."

Newey azt mondta, bár a versenyautók tervezése sok stresszel jár, ritkán vannak álmatlan éjszakái. "Egy öreg, György korabeli házban lakom, amely az 1800-as évek közepén épült, s belül az új és a régi keveréke" - árulta el. "Kedvelem ezt az elegyet, bár természetesen azt kell mondanom, hogy a magánéletben éppúgy nagyra értékelem a jó dizájnt, mint a munkámban. Szeretem a szép dolgokat."