Vágólapra másolva!
Szerinte nincs igazuk azoknak, akik agresszív manőverei miatt leszedték a keresztvizet a McLaren versenyzőjéről.

Bernie Ecclestone nem ért egyet azokkal, akik kritizálták Lewis Hamiltont mostanában végrehajtott rámenős előzési kísérletei miatt. A brit versenyző már Monacóban a célkeresztbe került, amikor kilökte Felipe Massát és Pastor Maldonadót, legutóbb, Montrealban pedig saját csapattársát, Jenson Buttont támadva ütközött a bokszutca falának.

"Tévednek, akik acsarkodnak Lewisra" - mondta Ecclestone a The Independentnek. "Mindannyian igazi versenyzést szeretnénk látni, a Forma-1 összes nézője erre vágyik. Ha alaposan elemezzük a történteket és az egyes pilóták teljesítményét, Lewis nagyon jól jön ki az összehasonlításból, akárcsak Sebastian (Vettel) és Jenson (Button). Úgyhogy hagyjuk csak versenyezni szépen! Az emberek is ezt kedvelik benne."

Ecclestone emellett rámutatott arra is, hogy a Forma-1 történetének nagy versenyzői rendszerint vitatott figurává váltak agresszív stílusuk révén.

"(Ayrton) Senna nagyon jó barátom volt, de ha megnézzük, hogyan viselkedett a pályán, ő is komoly küzdő volt, mindenkinek el kellett takarodnia az útjából" - vélte a sport nagyura. "Lehet, hogy Lewisnak akadt néhány megkérdőjelezhető manővere, de ez sok más versenyzőre is igaz, csak a mezőny hátsó fertályával a kutya sem törődik. Ez mindig így volt. Kanadában rengeteg versenyzőt láttunk keményen küzdeni vasárnap, és Jenson fantasztikus munkát végzett. A közönség éppen erre vágyik."