Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok nyilatkozatát arról, hogy hosszú évekbe telik feljuttatni a csúcsra egy csapatot, sokan a hosszabbítási szándékára tett célzásaként értelmezték. Brawn szerint tévesen.

A Mercedes főnöke cáfolja, hogy a 42 éves Michael Schumacher meg akarja hosszabbítani a következő szezon végén lejáró szerződését. Szerinte ezt a pletykát Montrealban csak a német versenyzőnek az a múlt pénteki megjegyzése indította el, hogy hosszú időbe telik feljuttatni a csúcsra egy istállót.

"Biztos vagyok benne, hogy Ross és én tudjuk, hogyan kell belülről felépíteni egy csapatot, márpedig ennek a csapatnak a hozzáállása a helyes irányba mutat" - mondta Schumacher. "Csak minden időbe telik. A Red Bullnak négy-öt évre volt szüksége. A Ferrarinak ugyancsak ötre. Nem tudunk varázsolni, fél évbe belesűrítve mindent."

Noha a Kanadai Nagydíjon mutatott jó formája óhatatlanul felélesztette a reményeket, hogy tovább maradhat a sportban, a Forma-1-be tavaly hároméves kihagyás után visszatérő Schumacher áprilisban a Bunténak még azt mondta, jövőre visszavonul: "A hároméves szerződésemet mindenképpen kitöltöm a Mercedesnél, utána pedig a márka nagyköveteként fogok tevékenykedni. Talán már nem vagyok olyan jó, mint 25 éves koromban, a sporthoz azonban a vereségek is hozzátartoznak."

Brawn most hangsúlyozta, hogy "semmi alapja" nem volt a Schumacher hosszabbításáról szóló híresztelésnek. "A helyzet nem változott" - jelentette ki az RTL-nek. A Skynak pedig hozzátette: "Mindkét versenyzőnkkel nagyon elégedett vagyok, nem miattuk nem nyerünk versenyeket. Mindkettejüknek érvényes szerződése van, ezért pillanatnyilag az a legfőbb dolgunk, hogy gyorsabbá tegyük az autónkat. Michaellel egy évünk még biztosan van, aztán ha jövőre olyan eredményeket érünk el, mint szeretnénk, nem látok rá okot, hogy ne folytathatnánk együtt. Egyelőre azonban nem beszéltünk erről."

Schumacher maga is megerősítette, hogy félreértelmezték a kijelentését. "Én is hallottam a híresztelést, tudom, mit olvastak ki a nyilatkozatomból. Fogalmazzunk úgy, hogy egyáltalán nem arra akartam célozni" - mondta. "Már említettük, hogy hároméves szerződésem van. Ha eljön az ideje, majd beszélgetünk a jövőmről."