Vágólapra másolva!
A híres amerikai kaszkadőr-raliversenyző Monzában vezetheti majd a Pirelli tesztelésre tartott Toyotáját.

A rali-világbajnokságról és a híres Gymkhana-videókból ismert Block első ízben tapasztalhatja majd meg, hogy milyen érzés egy Forma-1-es autó volánját tekergetni.

A tesztre augusztus 5-én kerül majd sor, a Pirelli háromnapos gumitesztjének utolsó napján, Monzában. Block korábban még sohasem ült ilyen autóban, ezért a Toyota szimulátorában fog felkészülni a vezetésre.

"Soha nem gondoltam volna, hogy erre lehetőségem lesz" - mondta az Autosportnak Kanadában, ahol a Mercedes vendégeként tekinti meg a Forma-1-es futamot.

"A Pirelli ötlete volt, hogy valami más, különleges dolgot csinálhatnék. Remek partnereim voltak, olyan ez nekem, mint amikor egy álom megvalósul."

"Nagyon kevés tapasztalatom van a nyitott kerekes autóval aszfalton, nagy élmény lesz."

"Sokat fogom edzeni a nyakamat. Két napot töltök a Toyota szimulátorában, hogy megismerkedjek a kormánykerékkel, az autó viselkedésével és magával a monzai pályával is."

"Mindennek a tetejébe még tárgyalok kreatívokkal is, hogyan tudnám a pályát megtanulni - még az is szóba került, hogy mehetek rajta a raliautómmal két héttel a német rali előtt, ami ugyancsak aszfaltos verseny. Jó móka lesz!"

Amikor megkérdezték, hogy ez lehet-e az újabb Gymkhana-videó témája, így válaszolt: "Meglátjuk, mire tudom rábeszélni őket. Nyilvánvaló, hogy ez nagyon drága autó, kérdeztem róla ezt-azt, és viccesen néztek rám."