Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok szerint a McLaren versenyzőjét mihamarabb meg kell büntetni, hogy véget vessenek az ámokfutásának. Emerson Fittipaldi is veszélyesnek érzi a vezetési stílusát.

Niki Lauda "komplett őrültnek" nevezte Lewis Hamiltont, és azt követelte, hogy büntessék meg, miután a brit versenyző monacói ütközéseit követően a montreali rajtnál Mark Webbert forgatta ki, majd egy újabb előzési kísérlet során csapattársával, Jenson Buttonnal akadt össze, a falnak koccanva McLarenjével. Ebben az esetben ő húzta a rövidebbet, mert fel kellett adnia a Kanadai Nagydíjat, bár később kiderült, hogy a futóműve valójában nem sérült meg.

"Amit Hamilton csinált, az túlment minden határon" - mondta a német RTL-nek Lauda Webber kiforgatásáról. "Komplett őrült. Ha az FIA nem bünteti meg, én többé nem értem ezt a világot. Előbb-utóbb minden poénnak van csattanója. Nem lehet így vezetni - még megöl valakit."

Kritikus volt Hamiltonnal vasárnap reggel, még a verseny előtt a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi is, aki a Felipe Massával való monacói ütközését idézte fel.

"Szerintem Lewis kivételes tehetség, világbajnok, de néha túl agresszívan próbál előzni" - mondta a Totalrace című honlapnak a brazil, aki Montrealban a sportfelügyelők versenyzői tanácsadójaként van jelen. "Monacóban is így tett Felipe ellen, az autóját félig lekormányozta a járdára, finoman szólva is nehéz helyzetbe hozta Felipét."

"Veszélybe sodorta őt. Szerintem az agresszivitásnak is van határa, a többieket tiszteletben tartva kell versenyképesnek lenni. Az nem baj, ha valaki gyors, de tisztelje az ellenfeleit."

A montreali sportfelügyelők a verseny után fogják kivizsgálni Button és Hamilton ütközését, ahogy az az egyik érintett kiesésének esetében szokás. Hamilton egyébként csapatársát tartotta hibásnak abban az incidensben. Webber kilökéséért nem szabtak ki büntetést rá. Ironikus módon már két héttel ezelőtt, Monacóban is azért borult ki, elsütve azóta hírhedté vált poénját Ali G-ről, mert úgy érezte, túl sokszor idézik be a sportfelügyelők.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh a verseny megszakítása közben a BBC-nek úgy nyilatkozott: "Lewis mindig szenvedélyes versenyző marad, mindig támadni fog, amikor csak lehet. Szerintem hiba lenne a részünkről, ha megpróbálnánk elfojtani benne ezt a szenvedélyt."