Vágólapra másolva!
Vettelnek hibátlan napja volt, és megszerezte újabb pole pozícióját, de csapattársát, Webbert ismét KERS-hiba hátráltatta, ezért csak negyedik lett. A német szerint nem engedhetnek meg magának újabb KERS-problémát, ha a győzelemért akarnak harcolni.

Szombaton végre kiderült az igazság a Red Bull titokzatos KERS-ével kapcsolatban. Christian Horner csapatfőnök elárulta, hogy a rendszerük az engedélyezett teljesítménynek csak a kétharmadára (durván 40 kW-ra) képes, mert így kisebbre lehetett építeni, ami aerodinamikai előnyökkel jár. Ráadásul nem elég, hogy gyengébb a többiekénél, még megbízhatatlanabb is, s ez szombaton meg is mutatkozott. Webber a KERS akkumulátorainak hibája miatt nem is vett részt a harmadik szabadedzésen, az időmérőn pedig nem használhatta az értékes tizedeket jelentő regeneratív rendszert.

"Nem tudtam többet kihozni az autómból az időmérőn, nem volt KERS-em, ami kihatott a teljesítményemre. A srácok mindent megtettek, amit tudtak a reggeli probléma után, és azt hittük, megjavítottuk, de aztán a felvezető körben megint elromlott. Megpróbáltuk rendbehozni a Q3-ra, de ez nem volt lehetséges" - nyilatkozta Webber az időmérő után.

Vettel szerint nem engedhetnek meg maguknak KERS-problémákat a versenyen, ha a győzelemért akarnak harcolni.

"Ha gondom lesz vele, nem lesz esélyem, nem tudom megállítani őket. Ezen a hétvégén nekem nem volt bajom vele, olyan jónak tűnt, amilyen csak lehet. A mi KERS-ünkkel nagyobb az esélye annak, hogy felrobban a motorunk, mint a Ferrarinak. Mark is küszködött vele. Úgy gondolom, meg tudják javítani neki, de még várnunk kell. Majd meglátjuk" - nyilatkozta a világbajnok.

"Tudjuk, hogy nem ez a legerősebb pályánk, mi nagyon szeretjük a gyors kanyarokat. De így is nekünk volt a leggyorsabb csomagunk ma, ezért magabiztosak lehetünk."

"Tavalyhoz képest előreléptünk, akkor más stratégiát követtünk, és feláldoztuk az időmérőt, de idén kényelmesen éreztem magam. Döcögős volt a kezdet tegnap reggel, szerencsére azonban a srácok meg tudták javítani az autótmat"- tette hozzá Vettel.

Christian Horner csapatfőnök szerint kemény ellenfél lesz holnap a Ferrari és a McLaren is. Horner kiemelte, hogy Vettelnek két gyors kör is elég volt a pole pozíció megszerzéséhez.

Forrás: Red Bull Racing