Vágólapra másolva!
Miután a Renault csapatfőnöke múlt héten nyíltan kritizálta Nick Heidfeldet, felröppent a hír, hogy a németet menesztik. A helyét Romain Grosjean veheti át.

Az évad második versenyén dobogóra álló Nick Heidfeld az elmúlt futamokon beleszürkült a mezőnybe, malajziai bravúrja óta mindössze egyszer jutott be a Q3-ba. Bár csapattársánál több pontot gyűjtött, Eric Boullier csapatfőnök nem elégedett vele. Nemrégiben nyilvánosan is kritizálta, kijelentve: mindenképpen javulnia kell.

Nem kellett sokat várni, hogy felmerüljenek a német menesztéséről szóló hírek, melyek szerint a Renault-nál korábban már lehetőséget kapó Romain Grosjean veheti át a helyét. A 25 éves francia továbbra is jó kapcsolatot ápol a csapattal, ahol 2009-ben kapott lehetőséget Nelson Piquet megüresedő helyén, azonban nem sikerült maradandót alkotnia, így hét verseny után menesztették. Azóta az AutoGP és a GP2 Asia sorozatot is megnyerte, jelenleg pedig vezeti a GP2-es bajnokságot.

Boullier, akinek Gravity Sport Management nevű cége a versenyző pályafutását is egyengeti, egyelőre tagadta a híreket. "Ott hagyjuk, ahol jelenleg van" - mondta, amikor arról kérdezték, milyen tervei vannak a versenyzővel. "Van számára egy kitűzött programunk ebben az évben, amit jól teljesít. Nem követjük el még egyszer azt a hibát, hogy túl hamar hozzuk vissza" - utalt a 2009-ben történtekre.

A francia tavaly Monzában a Pirelli tesztjén vezetett utoljára F-1-es autót, akkor éppen Heidfeldet váltotta, akit a Sauber a menesztett Pedro de la Rosa helyére igazolt le.