Vágólapra másolva!
Mark Webber szerint a Red Bullnak még gyorsulnia kell, ha fel akarja venni a versenyt a McLarennel és a Ferrarival Kanadában. Sebastian Vettel szintén szoros küzdelemre számít.

Nem indult simán a hétvége a Red Bull számára Kanadában, ahol Sebastian Vettel már az első szabadedzésen összetörte az RB7-et. "Elvesztettem az autó hátulját, de már alacsony sebességgel ütköztem a falba, úgyhogy meglehetősen enyhe volt a becsapódás" - mondta a címvédő, aki a délutánra megjavított kocsival már a 2. helyet szerezte meg.

A németet két héttel ezelőtt Fernando Alonso és Jenson Button a célig üldözte Monacóban, és véleménye szerint ezúttal sem adják majd könnyen a győzelmet."A McLaren és a Ferrari erősnek tűnik, bár még nem láttam az edzés összes időeredményét. Ami minket illett, elégedett vagyok az autó balanszával és teljesítményével, úgyhogy majd meglátjuk" - fogalmazott.

"A cél a győzelem, de hosszú hétvége áll előttünk, még sok minden történhet. Fontos, hogy befejezzük a versenyt, és a lehető legjobb eredményt érjük el."

Forrás: Red Bull
Webber tart a Ferraritól és a McLarentől

A csapat másik autóját vezető Mark Webber szintén szoros élmezőnyre számít az edzéseredmények alapján, úgy véli, a hétvége folyamán további javulásra van szükségük. "Mind elég jó szinten teljesítettünk, a McLarent és a Ferrarit is beleértve. Szorosnak tűnik a verseny, de jelenleg egy kicsivel jobb tempót kell találnunk" - figyelmeztetett. "Körbeértünk, de még nem elég gyorsan."

"Trükkös pályáról van szó, és a következő 24 órában változó időjárási körülmények kavarhatják meg a helyzetet."

A csapatnál különböző üzemanyagszintek mellett teszteltek a nap során, munkájukat Vettel balesete mellett a délutáni gyakorlás sorozatos megszakításai is hátráltatták. "Egy kicsit megzavarták a munkánkat a piros zászlók a második szabadedzés végén, szóval gördülékenyebben is végződhetett volna az edzés, de így sem volt vészes" - tette hozzá Webber.