Vágólapra másolva!
A brit továbblépett monacói kirohanása után, akárcsak az általa "röhejesnek" nevezett Felipe Massa, aki azonban továbbra is úgy véli, az ütközésüknél Hamilton hibázott.

Lewis Hamilton a Kanadai Nagydíj hivatalos csütörtöki sajtótájékoztatóján nézett szembe először a sajtóval nagy port kavaró monacói nyilatkozata óta, amelyben a sportfelügyelőket és két versenyzőtársát is kritizálta. Most azt állította, "csak rossz napja volt", és tanult belőle.

"Ilyen a versenyzés... Ha az ember az élen küzd az autósport királykategóriájában, ahol nem könnyű előzni, minden manőverébe bele lehet kötni. Néha jól jön ki neki a lépés, néha rosszul. Ez elkerülhetetlen" - vélte Hamilton. "A sportfelügyelők nagyszerű munkát végeznek. Amióta az F-1-ben vagyok, sokat javult a helyzet ezen a téren."

"Bár nem szeretnék túl sokszor megjelenni a sportfelügyelők irodájában, és igyekszem, hogy ne is kelljen, pályafutásom alatt gyakran idéztek be oda. Ezért hozzá vagyok szokva, és minden egyes esetből próbálok tanulni."

Felipe Massa, aki Monacóban kiesett, miután Hamilton megpróbált elmenni Ferrarija mellett, amely azonban megsérült közben, továbbra is a britet tartja hibásnak az incidens miatt. Massa közvetlenül a baleset után arra kérte a sportfelügyelőket, hogy keményebb büntetésekkel próbálják móresre tanítani Hamiltont.

"Tartok mindent, amit mondtam róla, de felhívott, és elnézést kért" - árulta el Massa Montrealban. "Az a legfontosabb, hogy megértette, mit tett. Ez helyes. Mostantól előre nézünk, mert semmi értelme a múlton rágódni."

Massa ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Hamilton gyakran kritizált, különösen agresszív vezetési stílusa ellen semmi kifogása nincs.

"Általában nem tartom rossznak, amit csinál. Csak azzal a hibával volt bajom, amelyet a legutóbbi versenyen elkövetett. Lehetetlen helyen próbált előzni, de most már mindegy" - mondta.