Vágólapra másolva!
A Williams elnöke érdekesebb, változatosabb közvetítésekkel szórakoztatná a nézőket, és növelné a sport televíziós bevételeit. Martin Whitmarsh pedig összefogást kér a csapatoktól.

A sport működésének kereteit meghatározó Concorde Agreement megújítása mindig nagy vihart kavar, és számos, a Forma-1 jövőjével kapcsolatos kérdést vet fel. Bár a jelenlegi szerződés csak 2013-ban jár le, már most számos ötlet merült fel a lehetséges jövőbeli irányokat illetően.

Adam Parr, a Williams elnöke például úgy véli, alapvető változásokra lesz szükség a Forma-1 sikerének fenntartásához, illetve növeléséhez. "Ez a sport hihetetlenül sok kiadást jelent a csapatoknak. Mi mem azt adjuk önöknek, amit szeretnének, és mi sem azt kapjuk, amit mi szeretnénk" - foglalta össze a jelenlegi helyzetet a FOTA által szervezett, Fan's Forum elnevezésű közönségfórumon. "Van néhány alapvető probléma, amit meg kell oldanunk, változtatnunk kell néhány dolgon" - tette hozzá.

"Az a gond, hogy az teljes televíziós bevételeink kevesebb mint 500 millió dollárt tesznek ki. Összehasonlítás képpen az NFL 4.2 milliárdot keres, a török futball pedig kicsit többet, mint mi. Szerintem itt az idő, hogy ezen változtassunk" - mutatott rá az angol, aki szerint a Forma-1 közönségének fogyasztási szokásai jelentős változásokon mennek majd keresztül az elkövetkezendő évek során.

Úgy véli, rengeteg lehetőség rejlik a forma-1-es közvetítésekben, amelyeket a jelenleginél sokkal élvezetesebbé lehetne tenni a nézők számára. "Annyiféle tartalom áll rendelkezésünkre, amelyet Önök élvezhetnének... Bernie (Ecclestone-nak) minden autón két vagy három kamerája van, és ott vannak még a pálya mellett elhelyezett kamerák is. Elképesztő gazdagságú anyag van, amelyhez nem igazán nyúlunk hozzá" - mondta.

A találkozón szintén részt vett a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh, aki nem először beszélt arról, hogy a jelenleginél hatékonyabban kellene menedzselni a sportot. Arra kérte a csapatokat, hogy a pályán kívül tegyék félre az ellenségeskedést, fogjanak össze a közös cél érdekében.

"Ami pedig a sport tulajdonjogát illeti, a kereskedelmi jogok birtokosai és a csapatok is a lehető legtöbb pénzt akarják megtartani. De ahelyett, hogy azon civakodnánk, ki mekkora szeletet kap a tortából, inkább arra kellene koncentrálnunk, hogy a sport fejlődjön, és az egész torta nagyobb legyen" - magyarázta.