Vágólapra másolva!
A Red Bull és a Renault csapatfőnökei szerint ügyesebben kellett volna kezelni a bahreini helyzetet, az arab verseny áthelyezése körüli hercehurca ugyanis sokat ártott a sportnak. Ecclestone szerint csak Bahreinen próbáltak segíteni, amikor megkísérelték visszahozni az elmaradt versenyt.

Bár a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner és renault-s kollégája, Eric Boullier is örömmel üdvözölte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) reakcióját a FOTA (a csapatok szövetsége) kérésére, hogy az Indiai Nagydíjat az eredeti, októberi időpontban tartsák meg, még így is vannak fenntartásaik.

"Ez szerencsétlen helyzet. Nyilvánvaló, hogy ügyesebben is kezelhették volna a kérdést, nem ilyen bizonytalanul, de most már mindegy" - nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

"A Bahreinnel kapcsolatos helyzet egyre világosabbá válik. Végeredményben mi csak egy versenyistálló vagyunk, amely részt vesz a bajnokságban. Megbízunk az irányító testületben és a kereskedelmi jogok birtokosában, illetve abban, hogy a sport és a csapatok számára jó döntést hoznak."

"A Forma-1 sport, nem arra való, hogy politikai játékszerként használják. Mi azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk a Forma-1-ben. Bahrein remek pálya, mindig nagy szeretettel fogadtak ott. Szomorú, hogy ilyen események történnek arrafelé, de nem a Red Bull dolga, hogy ítélkezzen felettük."

Horner renault-s kollégája, Eric Boullier arra a kérdésre, hogy szerinte ártott-e a sportnak a Bahrein körüli huzavona, ezt válaszolta: "Nyilvánvaló, hogy igen. A Forma-1 politikamentes sport. Nem tehetünk meg bármit, amit csak akarunk, mert vannak olyan ügyek, mint ez is. Kicsit elővigyázatosabbnak kellene lennünk."

Boullier szerint a Bahreinnel kapcsolatos események egyik pozitívuma, hogy a FOTA erélyesen és egységesen lépett fel az FIA Bahreinnel kapcsolatos terveivel szemben. "Ez nagyon helyes volt. Így kellett tennie. A FOTA jól fog ebből kijönni, mert megmutattuk, hogy képesek vagyunk összefogni, ugyanúgy kommunikáltunk, és ugyanazt akartuk egységesen."

Bernie Ecclestone formálisan már megkérte az FIA-t, állítsák vissza az eredeti versenynaptárt úgy, hogy Bahreint kiveszik belőle. A Forma-1 nagyura pénteken Montrealban elmondta, hogy a naptár hivatalos visszaállítása néhány napon belül várható. Az Autosportnak úgy nyilatkozott, semmi kivetnivalót nem talált abban, ahogy Bahrein ügyét kezelték. "Mi volt a negatívum? Semmit sem tudok erről. Nem olvasok semmit. Nem olvasok újságot, hogy őszinte legyek" - jelentette ki.

"Mi összeállítjuk a naptárat, a csapatok pedig versenyeznek benne. Segíteni próbáltunk Bahreinnek, mert ők is mindig segítőkészek volt a Forma-1-gyel. Mindent megtettünk, hogy odamehessünk, amit csak tudtunk."

"Reméltem, hogy meg tudjuk oldani a helyzetet. Nem tudom, hogy béke van-e ott, vagy nem. Az FIA kiküldött valakit, aki azt állította, hogy minden rendben, de a csapatoknak eltérő információi voltak erről. Megvan a joguk ahhoz, hogy azt mondják, nem akarnak változtatni a versenynaptáron"- tette hozzá Ecclestone.