Vágólapra másolva!
Elegük van a bizonytalanságból az Indiai Nagydíj szervezőinek, tudni akarják végre, hogy mikor kell megrendezniük az ország első F1-es futamát.

A Bahreini Nagydíj körüli bizonytalanság az idén debütáló indiai futam sorsára is hatással van, megy a kötélhúzás az időpont körül. Múlt heti döntésével a Motorsport Világtanács október 30-ra, az Indiai Nagydíj helyére szúrta be a bahreini versenyt, míg az ázsiai futamot év végére, december 11-re tolta.

A csapatok nem lelkesednek az ötletért, hogy Bahreinbe kell utazniuk, Bernie Ecclestone is óvatos: a kereskedelmi jogok tulajdonosa előbb támogatta a döntést, majd visszakozott, szerinte jobb lenne, ha Bahrein kerülne a szezon végére, így szükség esetén könnyedén törölni lehetne. Ennek a megoldásnak a csapatok is örülnének, egyedül az indiaiak vannak nehéz helyzetben, akiknek a nagy számháborúban fogalmuk sincs arról, hogy végül is mikorra kell elkészülniük.

"A lehető leghamarabb szeretnénk véget vetni a bizonytalanságnak" - nyilatkozta az ESPN F1-nek az Indiai Nagydíjat szervező JPSI egyik szóvivője. "Figyelembe véve az összes logisztikai kérdést, a jegyeladásokat, a szállodai foglalásokat és minden egyebet, jó előre szeretnénk tudni, hogy mikorra készüljünk."

"Az FIA honlapján most december 11-i időponttal szerepel a verseny, de mi nem lazítottunk a belső határidőn. Továbbra is úgy készülünk, hogy október végén is meg lehessen rendezni a futamot."