Vágólapra másolva!
Anyagi gondok miatt veszélybe kerülhet az USA Nagydíj, ha a város közgyűlése nem írja alá a tervezetet.

A 2012-ben megrendezendő USA Nagydíjat képviselő ügyvéd, Richard Suttle bevallotta, Austin város közgyűlésének még jóvá kell hagynia a futam megvalósításáról szóló tervezetet.

A város vezetői állítólag ezen a héten értesültek arról, hogy a verseny szervezői csak az ő hozzájárulásuk esetén kapják meg a Texas állam kormánya által ígért évenkénti 25 millió dollárt. A közgyűlés tagjainak így hatalmában áll megakadályozni a nagydíj megrendezését.

"Határozottan fennáll annak a lehetősége, hogy a terv nem működik, és akkor veszélybe kerülhet annak az ezer embernek a munkája, akik dolgoznak rajta, valamint maga az esemény is" - nyilatkozta Suttle a helyi Kxan csatornának.

A tervek szerint a nagydíj megrendezéséhez szükséges első 4 millió dollárt a futam szervezői állják majd, a további költségeket pedig a versenyhétvége idejére kiszabott extra adókból fedeznék.

A közgyűlés egyik tagja elárulta, a szervezők meglepően nagy kockázatot vállaltak azzal, hogy teljes mértékben a városi testület döntésére bízták a futam sorsát. "Úgy tűnik, nincs B-tervük" - mondta. - "Azt hiszem, elég érdekes döntés volt azt feltételezni, hogy egy ilyen dolgot jóváhagynak."

A közgyűlés döntése júniusban várható, ugyanis a 2012-es futam megrendezési díját már a jövő hónapban be kellene fizetni. "Reméljük, hogy nem volt kockázatos a döntés. Bízunk benne, hogy a város felismeri, mekkora hasznot jelentene a nagydíj közösségünknek és az egész környéknek" - nyilatkozta Suttle.