Vágólapra másolva!
Kanadában is a pontszerzést célozta meg a Williams-istálló, a kék-fehérek új elemekkel utaznak Montrealba.

Monacóban véget ért a Williams idei vesszőfutása, Rubens Barrichello megszerezte a csapat első pontjait. Montrealban is pontszerzésre készülnek, a Kanadai Nagydíjon több új alkatrész is debütál. Sam Michael, a kék-fehérek év végén távozó technikai igazgatója előrelépést vár a fejlesztésektől.

"Új első szárnyat, fékhűtő csatornákat, légterelő lapokat és diffúzort tesztelünk a szabadedzéseken" - nyilatkozta Michael. "Mivel a kanadai pályán alacsonyabb légellenállási tényezővel lehet számolni, a hátsó szárnyat is módosítjuk" - tette hozzá.

Mivel a gumiszállító Pirelli sem tudja, hogy Montrealban mire lehet számítani, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) két előzési zónát is kijelölt, Michael akciódús versenyre számít. "A montreali pálya vonalvezetése ideális az előzésekhez, ebből a szempontból soha nem okoz csalódást a verseny. Az új gumikkal és a két előzési zónával az idei futam sem lesz kivétel. Ami a beállításokat illeti, az egyenesekben nagyon hatékonynak kell lenni aerodinamikailag, míg a lassú kanyarokban maximalizálni kell a tapadást" - mondta a technikai igazgató.

Forrás: Williams