Vágólapra másolva!
Jenson Button szerint, amennyiben a McLaren képes lesz javítani időmérős teljesítményén, a következő futamokon a Red Bull elé kerülhet, és diktálhatja a versenytempót.

Jenson Button ugyan csak a harmadik helyen zárt a Monacói Nagydíjon, sokáig esélyesnek tűnt a győzelemre. Végül nem éppen számára kedvezően alakultak az események a hercegségben, de Button próbálja a pozitív dolgokat észrevenni: úgy véli például, hogy amennyiben a McLaren javítani tud időmérős teljesítményén, diktálhatja a versenytempót.

"Valami most elindult a csapaton belül" - lelkendezett Button. "Úgy gondolom, hogy a versenytempónk alapján Spanyolországban és Monacóban is nyerhettünk volna. Egy kis időmérős javulással mi lehetünk azok, akik diktálják a versenytempót, a legutóbbi két futamon bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk erre" - tette hozzá az angol pilóta.

"Még mindig nagyon elégedett vagyok a monacói teljesítményünkkel. Nem nyertünk, de jó volt vezetni és kényelmesen elhúzni a többiektől. Ami Kanadát illeti, Észak-Amerikában még soha nem nyertem, de a tempónk megvan, a fejlesztéseink jól állnak, úgyhogy jó esélyem lesz arra, hogy változtassak ezen. Alig várom a versenyt" - nyilatkozta Button.

Forrás: AFP
Buttonnak tetszik az irány

Button csapattársa, Lewis Hamilton is optimistán várja a montreali futamot. "Ez a pálya kedvez az autónknak" - mondta Hamilton. "Nagyszerű motorunk van, miénk a legjobb KERS, és kiváló a tapadásunk a lassú kanyarokból kigyorsítva. Összességében egy újabb jó hétvége következhet számunkra, erős eredményre számítok" - fejezte be a nyilatkozatát Hamilton.