Vágólapra másolva!
A Renault engedélyt kapott a québeci hatóságoktól arra, hogy jelenlegi festésével álljon rajthoz a Kanadai Nagydíjon. A dohányreklám-tilalom miatt volt bizonytalanság az ügyben.

Nem kell módosítania festésén a Renault-nak a Kanadai Nagydíjra, döntöttek a québeci hatóságok. Korábban azon ment a dilemmázás, hogy a csapat múltidéző festésébe bele lehet-e magyarázni, hogy a dohányreklám-tilalom hatálya alá esik.

A Lotus-csoporttal kötött szponzori megállapodás révén a csapat visszatért a legendás fekete-arany festéshez, amellyel a Lotus az 1970-es és 1980-as években, a John Player Special cigarettamárka támogatásával versenyzett. Noha a márkanév nem szerepel a 2011-es Renault-n, felmerült, hogy esetleg már a színkombináció is tiltott dohányreklámot jelent.

Eric Boullier csapatfőnök szerint a québeci hatóságok elfogadták, hogy a jelenlegi festésnek nincs köze semmilyen dohányreklámhoz. "Örömmel vettük tudomásul, hogy Montrealban szokásos színösszeállításunkban versenyezhetünk" - mondta Boullier. "Az illetékesek megjegyezték, hogy van kapcsolat a 80-as évek festése és a jelenlegi között, de elfogadták a tényt, hogy a Lotus Renault GP nem kap semmilyen támogatást a dohányiparból."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Maradhatnak a színek

A Renault tiszteletben tartja a szigorú kanadai szabályozást, így elképzelhető, hogy a következő szezonban előre készül változtatásokkal. "A csapat beleegyezett, hogy együttműködik a québeci hatóságokkal annak érdekében, hogy a 2012-es idényben jobban megfeleljen a helyi szabályoknak."