Vágólapra másolva!
A Sauber-istálló egyelőre nem tudja, hogy a mexikói Sergio Pérez rajthoz állhat-e a Kanadai Nagydíjon. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai döntenek.

Sergio Pérez a Monacói Nagydíj időmérő edzésén szenvedett balesetet, és mivel agyrázkódást szenvedett, megfigyelésre kórházba szállították. Két napot töltött orvosi felügyelet mellett, csapata, a Sauber egyelőre nem tudja, hogy rajthoz állhat-e a jövő hétvégi Kanadai Nagydíjon.

Csak annyi biztos, hogy Péreznek át kell mennie az FIA szokásos orvosi tesztjén, mielőtt rajtengedélyt kap a montreali futamra. "Nagyon jól és fittnek érzem magam" - mondta Pérez. "Természetesen szeretnék versenyezni Montrealban, de azt is tudom, hogy a végleges döntés a doktorok kezében van."

Pérez ezen a héten tesztelt volna a Ferrari szimulátorában, de a baleset miatt el kellett halasztania a gyakorlást. "Azért nem ez lesz az első ismeretlen pálya számomra, soha nem volt problémám az alkalmazkodással. Nagyon nehéz volt egyszerű tévénézőként követnem a monacói futamot, alig várom, hogy újra autóba ülhessek."