Vágólapra másolva!
A Forbes üzleti magazin közzétette a legjobban kereső sportolók listáját, a Forma-1-es pilóták közül még mindig Schumacher vezet.

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Bár visszatérése óta még a dobogóra sem állhatott fel, Schumacher egy dologban még mindig a régi: továbbra is ő keres a legjobban a pilóták közül.

A Forbes magazin sportolók 50-es kereseti listáján a hétszeres világbajnok a kilencedik helyen található évi 34 millió dolláros keresetével, ebbe a Mercedestől kapott fizetésen felül a különböző jogdíjakat, bónuszokat és egyéb juttatásokat is beleszámították.

Schumacher mögött kettővel található a második legjobban fizetett Forma-1-es pilóta, Fernando Alonso 32 millió dollárral, mögötte kettővel pedig a MotoGP-s Valentino Rossi található 31 millióval. Lewis Hamiltonnak sincs oka panaszra, jelenleg ő a 15. a listán évi 30 millióval.

Az autóversenyzők közül még a NASCAR-ból ismert Dale Earnhardt Jr, Jeff Gordon és Jimmie Johnson fért be a top 50-be, közülük Earnhardt keres a legjobban a maga 17 millió dollárjával.

A Forbes szerint a világ legjobban kereső sportolója továbbra is a golfozó Tiger Woods 75 millió dollárral. A top 50 átlagosan 28 millió dollárt keres évente, ami 11 százalékkal kevesebb az egy évvel ezelőtti összeghez képest.