Vágólapra másolva!
Ő is követheti a ferraris Fernando Alonso példáját, és ezzel minden idők legjobban kereső, nagydíjgyőzelem nélküli versenyzőjévé válhat.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Rosberg 2016-ig hosszabbíthat a Mercedesszel

Nico Rosberg hálás lehet Michael Schumachernek, mert a piaci értékét drámaian növelte, hogy tavaly óta rendszeresen legyőzi a hétszeres világbajnokot. S noha a paddockban sokan a homlokukat ráncolták azt hallva, hogy Fernando Alonso nemrég 2016 végéig elkötelezte magát a Ferrari mellett, holott a csapat középtávú sikerére semmilyen garancia nincs, a Sport Bild értesülései szerint most Rosberg is követheti a példáját.

A német lap úgy tudja, a következő öt évre Rosberg összesen 80 millió eurót kapna a Mercedestől, ami azt jelenti, hogy kapásból hárommillió euróval nőne az éves fizetése, aztán szezononként további tíz százalékkal. Így ő lenne minden idők legjobban kereső, nagydíjgyőzelem nélküli versenyzője. Noha annak idején a GP2 bajnokaként érkezett a Forma-1-be, ahol a Williams, majd a Mercedes színeiben már 95 futamon állt rajthoz, eddig összesen öt dobogós helyet szerzett, és a legjobb eredménye mindmáig a 2008-as Szingapúri Nagydíjon elért 2. hely maradt.

"Arra számítok, hogy 2012-ben még biztosan velünk lesz, és ha rajtam múlik, sokkal tovább is" - nyilatkozta a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug. Maga Rosberg pedig hozzátette: "Én csak annyit mondhatok, hogy boldog vagyok itt. Továbbra is az az álmom, hogy az Ezüst Nyíllal arassak sikert."