Vágólapra másolva!
Fernando Alonso Monacóban közel járt hozzá, hogy megszerezze a Ferrari idei első győzelmét, és csapattársa, Felipe Massa szerint az autójuk a következő két versenyen is hasonlóan gyors lesz.

Felipe Massa a 9. helyen haladt a Monacói Nagydíjon, amikor ütközött Lewis Hamiltonnal, és kiesett, de úgy véli, az incidens nélkül negyedikként érhetett volna célba.

"Nagyon jó lehetőségeink voltak, ami abból is látszott, hogy Fernando (Alonso) egészen az utolsó pillanatig küzdött a győzelemért. Én is a 4. helyen érhettem volna célba" - áll Massa blogjában, amely a Ferrari honlapján jelent meg. "Sajnos történt az a baleset Hamiltonnal, amely engem kiütött a versenyből: nagyon sajnálom, de nincs sok értelme tovább rágódni rajta. Már a futam után elmondtam róla, amit akartam, és nem is érdemes több időt vesztegetni rá. Inkább előre tekintek."

Noha a Monacói Nagydíj zsinórban már a harmadik verseny volt, amelyen Massa nem szerzett pontot, reméli, hogy Montrealban megtörheti az átkot. Szerinte a Ferrari továbbra is olyan gyors marad, mint a hercegségben, ahol Alonso azután állt harcban a győzelemért, s ért célba a 2. helyen, hogy egy héttel korábban Barcelonában lekörözték.

"Egy pozitívuma legalább volt a hétvégének, mégpedig az a tény, hogy az autónk sokkal ütőképesebbnek mutatkozott, mint az előző versenyen" - írta Massa. "Végre a legvégéig küzdeni tudtunk vele, még ha erre a körülményekből adódóan csak az egyikünk volt is képes. A tempónk jó volt, és bízom benne, hogy ugyanilyen jó lesz Kanadában és Valenciában is."

"Ott kapnunk kell néhány technikai frissítést, amely a lágyabb gumikkal együtt segítségünkre lesz. Legalábbis papíron, mert majd Montrealban, az első edzésnapon derül ki, hogy mire megyünk velük a gyakorlatban."

A Ferrari tesztpilótája, Marc Gené közben az El Mundo című spanyol lapnak cáfolta, hogy Alonso azért veri ennyire látványosan Massát, mert jobb technikai feltételeket kap.

"Százszázalékos biztonsággal megerősíthetem, hogy Felipének és Fernandónak ugyanolyan eszközök állnak a rendelkezésére" - jelentette ki. "Ha Fernando eredményei jobbak, az csakis annak köszönhető, hogy rendkívül magas szinten áll."

"Azt nem tudom megítélni, hogy mit csinált a Renault-nál és a McLarennél, de (Michael) Schumacher, (Jacques) Villeneuve és (Kimi) Räikkönen személyében dolgoztam más világbajnokokkal is, ám mindegyikük közül Fernando nyűgözött le a legjobban."