Vágólapra másolva!
A Ferrari állítólag azzal a John Iley-val erősítené meg gyengélkedő aerodinamikai részlegét, aki alig másfél évvel ezelőtt igazolt át tőlük a McLarenhez.

Forrás: AFP
A Ferrari elismerten aerodinamikai hiányosságokkal küszködik

Az Autosprint című olasz lap úgy tudja, műszaki részlegük átszervezésének keretében, amelynek előző lépéseként leváltották az eddigi technikai igazgatójukat, Aldo Costát, a Ferrarinál visszaszereznék aerodinamikai főnöknek a brit John Iley-t.

Ebben az az ironikus, hogy Iley, aki 1995 és 1998 között a Jordannél, majd a Renault-nál dolgozott ugyanilyen szerepben, 2003 végén már csatlakozott egyszer a Ferrarihoz, ahonnan csak tavaly januárban távozott. Azóta a McLaren aerodinamikai stábját irányítja.

Nem ez lenne az első eset, hogy a Ferrari a McLarentől csábít át egy szakembert: előzőleg az a Pat Fry is a wokingi istálló főmérnöke volt, akit most Costa utódjává neveztek ki. Állítólag a Force India egyik aerodinamikai mérnökét is megszerezték közben.

A Ferrarinál nem tagadják, hogy elsősorban aerodinamikai téren vannak hiányosságaik, elsősorban ezért nem tudják tartani a lépést közvetlen ellenfeleikkel, különösen a Red Bull-lal.