Vágólapra másolva!
A bahreini pálya elnöke szerint az országban rendeződött a politikai helyzet, és már nincs akadálya a márciusban elmaradt futam bepótlásának.

Két nappal az FIA által megszabott határidő lejárta előtt a bahreini versenypálya elnöke, Zayed Rashid Alzyani kijelentette, most már nem az ország politikai helyzetén múlik, hogy a 2011-es idény későbbi szakaszában meg tudják-e rendezni a még máricusban elhalasztott nagydíjat.

A Bahreini Nagydíj sorsa pénteken, a Motorsport Világtanács döntése után dől el, a pálya illetékesei azonban már jelezték a bizottságnak, hogy mindenképpen szeretnék lebonyolítani a futamot. Az arab királyságban az utóbbi hetekben visszaszorítták a tüntetőket, és szerdán eltörlik a hónapok óta tartó készültségi állapotot.

Alzyani szerint a versenyt fenyegető veszély elhárult, "akár már ma is" meg tudnák rendezni a nagydíjat.

Forrás: AFP

"Úgy érezzük, most már visszakaphatjuk a versenyt" - idézi a pálya elnökét a BBC honlapja. - "Bahreinben már szinte teljesen nyugodt a helyzet, az élet visszatért a rendes kerékvágásba. Igazából bármikor szívesen megrendeznénk a futamot."

Alzyani úgy gondolja, a Bahreini Nagydíj jót tenne az országnak, hiszen a hosszú ideig tartó zavargások után végre egy pozitív esemény miatt foglalkozna velük a világsajtó. "Nehéz időszakon vagyunk túl, szükségünk van szép pillanatokra is" - mondta.

Ha a Motorsport Világtanács a futam megrendezése mellett dönt, akkor Bahreinben valószínűleg október 30-án rendeznék meg a versenyt, az eredetileg erre az időpontra tervezett Indiai Nagydíjat pedig decemberre tennék, aminek a csapatok többsége nem igazán örül.