Vágólapra másolva!
Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke ismét nyomatékosította, hogy nem örülne, ha a Bahreini Nagydíj miatt december közepére csúszna a szezon vége.

Még mindig nem dőlt el, hogy mi lesz az elmaradt Bahreini Nagydíjjal: egy elképzelés szerint az Indiai Nagydíj helyett, október végén rendezik meg, míg ezt a versenyt a szezon végére, december közepére tolják. Sokaknak nem tetszik a javaslat, a csapatok arra hivatkoznak, hogy addigra teljesen kimerülnek a szerelők és mérnökök, a Motorsport Világtanács pénteki ülésén dönt a bahreini futam sorsáról.

Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke ismét nyomatékosította, hogy a maga részéről nem támogatja az ötletet. "Ez a december túl sok" - mondta Brawn. "A srácok január óta dolgoznak, elfogadhatatlan lenne, ha karácsonyig nem mehetnének szabadságra."

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke és a csapatok szövetségének (FOTA) elnöke szerint a tiltakozás ellenére nem kérdés, hogy a csapatok részt vennének-e a decemberi szezonzárón. "Szerintem ez nehéz mindenki számára" - fogalmazott Whitmarsh. "A csapatok részt vesznek a versenynaptárban szereplő futamokon, de ez a döntés nagyon hosszú szezont eredményezne. A fiúk január közepén kezdték a kemény munkát, nagyon-nagyon hosszú lenne így számukra az idei esztendő."

Forrás: AFP
Decemberben nem szívesen versenyeznének

Amellett, hogy a csapatoknak logisztikai nehézségeket kellene áthidalniuk az átszervezés miatt, továbbra is kérdés, hogy október végén lesz-e egyáltalán olyan biztonságos a bahreini helyzet, hogy meg lehessen rendezni a futamot.