Vágólapra másolva!
A Force India versenyzője elismeri, hogy csak önmagát okolhatja monacói kálváriája miatt, de úgy véli, a sportbírók is összekuszálták a helyzetet, mielőtt ütközött Jaime Alguersuarival.

Az újonc Paul di Resta számára jól kezdődött a 2011-es idény, a hétvégi Monacói Nagydíjon azonban megtorpant a fejlődésben, amikor begyűjtött egy büntetést, és csak a 12. helyen ért célba, miközben csapattársa, Adrian Sutil 7. lett.

A Force India skót versenyzőjét azért ítélték boxutcai áthajtásra a sportfelügyelők, mert a 24. körben, a hajtűkanyarnál indított előzési kísérlete során meglökte Jaime Alguersuari Toro Rossóját. Nem is tagadja, hogy ezért csak önmagát okolhatja.

"Elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb hibázzak, és abban a helyzetben ezért sajnos nagy árat fizettem" - mondta di Resta az Autosportnak hétfőn. "Nagyon kritikus leszek magammal, hiszen csakis én voltam a felelős."

"Megpróbálok ebből is tovább építkezni. Ami a verseny többi részét illeti, az nagyon élvezetes volt. Jó móka volt vezetni ezen a pályán."

Di Resta ugyanakkor elárulta, hogy a sportbírók is összekuszálták a helyzetet az ütközés előtt, mert tévedésből kék zászlót lengettek Alguersuarinak, aki mögé Lewis Hamilton éppen megérkezett a bokszutcából, holott valójában nem lekörözésről, hanem pozícióharcról volt szó közöttük.

"Megesik ez ilyen baleset. De bosszankodtam, mert (Alguersuari) kék zászlókat kapott, hogy engedje el Lewist, arra azonban nem utasították, hogy engedjen el engem is" - magyarázta di Resta. "Persze az is igaz, hogy valószínűleg türelmesnek kellett volna lennem, hiszen akkor jó néhány pontot felcsipegethettem volna."

Di Resta az időmérőkön 5:1 arányban verte csapattársát, Adrian Sutilt, mégis 6 ponttal kevesebbet gyűjtött, mint ő.