Vágólapra másolva!
Daniele Morelli cáfolja a Renault istálló tulajdonosának azt a kijelentését, hogy a ralibalesetből lábadozó lengyel az idén már legfeljebb a pénteki szabadedzéseken térhet vissza.

A Renault Forma-1-es csapatának tulajdonosa, Gérard Lopez a múlt hétvégén, egy spanyol rádióban azt állította, hogy a februárban ralibalesetet szenvedő Robert Kubica az idén már legfeljebb a pénteki szabadedzéseken vezethet. Menedzsere, Daniele Morelli azonban cáfolta ezt, szerinte ugyanis a lengyel kezelőorvosai annyira bizakodóak, hogy a teljes visszatérését sem zárják ki erre a szezonra.

"Lopezt kell megkérdezni, hogy miért tesz olyan kijelentést, amely szöges ellentétben áll a szakemberek véleményével" - mondta Morelli a Reutersnek. "Az összes orvosnak, nemcsak a mieinknek, az a véleménye, hogy erre az évre sem kell leírni Robertet. Szerintem Lopez állítása nem felel meg a valóságnak."

Morelli hozzátette azt is, hogy Kubica nem fog csak a szabadedzéseken vezetni, s amíg nem versenyezhet újra, vendégként sem látogat el a paddockba.

"Ha Robert visszatér, versenyezni tér vissza. Semmi szükség nem lesz rá, hogy a képességeit felmérjék a pénteki edzéseken. Ha elég fitt lesz hozzá, hogy akár egyetlen körig elvezessen egy F1-es autót, akkor egész hétvégén elboldogul vele" - szögezte le. "Rengeteget edz, a rehabilitációjához napi öt órán át dolgoztatjuk a kezét és a lábát."

"Egyelőre semmilyen komplikáció nem merült fel, és azt várjuk, hogy augusztusban tudunk majd biztosabbat mondani Robert visszatérésének időpontjáról. Minden sérült testrészének az állapota javul, és pillanatnyilag nem fenyegeti fertőzésveszély sem."

Kubica jobb karját, amelyben az inak és az idegek is roncsolódtak, az orvosok csak többórás műtéttel tudták megmenteni az amputációtól. A felépülését akkor "legalább egy évre" jósolták, de azt nem merték biztosan kijelenteni, hogy valaha újra versenyezhet még.