Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello jóvoltából Monacóban megszakadt a pont nélküli sorozatuk, és a következő versenyre újabb fejlesztéseket tartogatnak. Van már Red Bull-stílusú diffúzoruk is, de még nem merik bevetni.

A Williamsnél fellélegeztek, hogy öt ínséges verseny után végre megszakadt pont nélküli sorozatuk, amikor Rubens Barrichello a 9. helyen ért célba Monacóban. A csapat a történetének leggyengébb szezonkezdetén van túl, de úgy érzik, a hétvégén felszálló ágba kerültek.

"Szerintem visszatértünk a tavalyi állapothoz, vagyis az időmérőkön jobban, a versenyeken kevésbé jól fogunk szerepelni" - mondta Barrichello az Autosportnak. "Ezen változtatnunk kell, de a mostani helyzettel már elégedett vagyok. Új első vezetőszárnyat kaptunk, és Kanadában érkezik egy további fejlesztésünk, ráadásul azt a helyet imádom. Csak tovább kell gyűjtögetnem a pontokat!"

A Monacói Nagydíjon mindkét Williams pontot szerezhetett volna. A csapat másik autóját vezető Pastor Maldonado ugyanis még 6 körrel a leintés előtt is a 6. helyen haladt, amikor összeütközött az előzésbe kezdő Lewis Hamiltonnal. Barrichello úgy véli, ő is előrébb tudott volna végezni, ha Vitalij Petrov balesete miatt nem szakítják meg a versenyt, mert a safety car-fázisban új gumikat kapott a hajrára, de pozíciót nem vesztett vele.

A Williams éppen az után került felszálló ágba, hogy a technikai igazgató, Sam Michael a szezon végétől lemondott posztjáról, és júniusban munkába áll náluk a McLaren egykori műszaki főnöke, a hírhedt kémügyben négy évvel ezelőtt elítélt Mike Coughlan is, akit egyelőre főmérnöknek neveztek ki.

"Igen, kétségkívül borzasztóan indítottuk a szezont. A Williams azonban profi csapat, úgyhogy nem búslakodunk, hanem leszegett fejjel végezzük a munkánkat" - mondta az istálló társtulajdonosa, Patrick Head, elismerve, hogy az FW33-mal jelenleg nem lehet bejutni a Q3-ba. "Vannak fejlesztések a tarsolyunkban, de vannak a többiekében is."

"Készítettünk egy, a Red Bulléhoz hasonló padlólemezt, amely alá bevezettük a kipufogót, addig azonban még nem jutottunk el vele, hogy versenyen be merjük vetni."

A Williams 2 ponttal jelenleg 9. a konstruktőri világbajnokságban, csak a három, pont nélküli kis csapatot előzve meg.