Vágólapra másolva!
Azt mondja, azért csúszott ki az alagútban, mert Ferrariján megsérült a futómű, amikor Hamilton néhány másodperccel korábban meglökte a hajtűkanyarnál.

Forrás: Ferrari
Massa Ferrarija az alagút korlátjának csapódott

Noha Lewis Hamilton nyíltan lehülyézte Felipe Massát, akivel egy előzési kísérlet közben ütközött össze a Monacói Nagydíj 33. körében, a brazil versenyző éppenséggel őt okolta a kiesése miatt, szigorúbb büntetéseket kérve a sportfelügyelőktől túl agresszív vezetési stílusáért.

Hamilton a hajtűkanyar belső ívén próbált bebújni Massa mellé, de a szűk helyen nem fért el, a rázókőre szorult, és nekitolta a Ferrarit Mark Webber Red Bulljának. Massa azt állítja, néhány másodperccel később azért sodródott le a gumitörmelékkel teleszórt külső ívre az alagútban, ahol azonnal megcsúszott és nagy sebességgel a védőkorlátnak csapódott, mert a koccanásban megsérült az autója futóműve.

"A rázókövön próbált megelőzni, ahol ez nem volt lehetséges. Szerintem túl agresszív volt" - mondta. "Aztán mire az alagúthoz értünk, az autóm már megsérült, ezért lesodródtam vele a pálya szemetes részére, és a falnak ütköztem. Amit ma (Hamilton) művelt, az hihetetlen volt. Nemcsak velem, hanem más versenyzőkkel is."

Hamiltont áthajtásos büntetéssel sújtották a Massával történt incidens miatt, majd a verseny után hozzáadtak még 20 másodpercet az idejéhez, mert egy másik előzési kísérlet közben nekiment Pastor Maldonado Williamsének is, amely ettől szintén kiesett.

Az Autosport kérdésére, hogy szigorúbban kellene-e fellépni Hamiltonnal szemben, Massa azt felelte: "Igen. Szerintem megint meg kellene büntetni, építő célzattal, különben sohasem tanul. Tenniük kell vele valamit." Azt azonban nem volt hajlandó kijelenteni, hogy Hamilton a mezőny legproblematikusabb tagja. "Elképzelhető, hogy ő tölti a legtöbb időt a sportfelügyelőkkel. Nem tudom" - mondta.