Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy Lewis Hamilton levágta a sikánt a monacói Q3-ban, ezért visszaesik a hetedikből a tizedik rajtkockába.

Forrás: AFP
Hamilton valószínűleg a 9. helyről rajtol majd

Lewis Hamilton a 7. helyett csak a 10. helyről rajtolhatna a vasárnapi Monacói Nagydíjon, miután a sportfelügyelők törölték a Q3-ban elért leggyorsabb körét, amelyről kiderült, hogy levágta közben a sikánt.

A McLaren versenyzőjét ellenfelei is a pole pozíció egyik legfőbb esélyesének tartották, miután az időmérő első két etapjában az élen végzett. Ám a döntőben éppen a mért körében járt, amikor az edzést Sergio Pérez balesete miatt hosszú időre megszakították.

Miután az újraindítást követően, az utolsó két percre újra kiment, Hamilton nem találta a helyét a pályán, s csak 1:15.280-as eredményt ért el. Utólag ezt is elvették tőle a sikán levágása miatt, így a második legjobb köre számított volna, mivel azonban csak egyet teljesített, olyanja nem volt.

Igaz, az agyrázkódást szenvedő Pérezt megfigyelésre kórházba szállították, ezért várhatóan nem indul a versenyen, amivel Hamilton előrelép a tízedikről a kilencedik rajtkockába. A büntetése miatt Nico Rosberg a 7., Pastor Maldonado pedig a 8. helyet örökölte meg.